Kako odklenem kolo ?

Kolo odklenete prek mobilne aplikacije (na voljo tako za Android kot iOS). Kolo izberete po imenu, ki je na voljo.

Ali lahko prekličem izposojo?

Prvih 15 min je brezplačnih. Vkolikor ugotovite, da vam velikost kolesa neustreza lahko kolo vrnete ter ne boste bremenjeni za izposojo.

Kolo se je pokvarilo. Kaj naj naredim?

Pokličite našo številko za pomoč strankam – in pomagali vam bomo.

Na voljo smo vam 24/7.

Kaj pa, če kolo vrnem pozno, ker se je kolo pokvarilo? Ali bom dodatno bremenjen s stroški okvare?

Pokličite nas in nam sporočite, kaj se je zgodilo. Vkolikor je  razlog resničen in to preverimo iz povratnih informacij o GPS-ju, vam ne bomo zaračunali nobenih dodatnih stroškov.

Najemite več e-koles z enim računom

Glede uporabe kolesarske čelade za kolesarje do dopolnjenega 18. leta starosti zakon določa, da morata voznik in potnik na kolesu imeti do dopolnjenega 18. leta starosti med vožnjo ustrezno pripeto zaščitno kolesarsko čelado.

Uporabo kolesarske čelade priporočamo ne glede na starost voznika.

Kaj je potrebno za najem kolesa?

Če se želite registrirati, morate biti stari 14 let in morate položiti svojo kreditno kartico. In potem: Seveda pametni telefon in aplikacija GREEN4RENT.

Ali moram kolo vrniti na isti postaji, kjer sem si ga sposodil?

Da.

Ali lahko najamem e-kolo za več dni? Če je odgovor pritrdilen, kje ga lahko napolnim?

Lahko si ga izposodite za več dni. Za polnenje baterije se je potrebno vrniti na mesto izposoje ( vprašajte upravljavca postaje, če si lahko polnilec izposodite).

Pnevmatike

Ugotovite, ali imate v pnevmatiki dovolj zračnega tlaka: sedite na kolo in s telesom izvajajte največji pritisk. Premalo ali nič zraka? Obrnite se na našo podporo.

Zavore

Seveda morajo biti zavore vašega e-kolesa funkcionalne. Preden začnejo piskati, preverite zavoro kolesa in konkretno zavorne ploščice. Je zaviranja preveč?

Kolesarski sedež

Višina sedeža mora ustrezati, sicer bo neprijetno! Torej: vzemite si čas in prilagodite višino sedeža tik pred odhodom. Pomembno je, da lahko udobno pedalirate in z nogami zlahka dosežete tla. Če je višina udobna, ne pozabite še enkrat pritrditi sedeža …

Veriga

Veriga mora biti pravilno položena in ne sme biti preveč ohlapna. Dvignite zadnje kolo in z roko premaknite pedala.